arbetslivet har bara börjat

första natten på mitt non-stop i fyra veckor med tidningutdelande började inatt, det gick som smort. kom dock på att jag missade att ge banken en tidning och så hade jag två hemmets veckotidning kvar när jag slutade, vet inte om jag missade någon eller om det var för många. jag hoppas på det sista, för det var massa korsord i den tidningen, haha.

så nu har jag sovit några timmar och är nu redo för att ta mig ner till skolan och jobba fyra timmat på fritids, det ska bli skoj, men jag vet inte hur jag ska klara av två jobb den här veckan, är redan tungt.

måste bara säga att jag hade mycket kul i fredags på satin och att jag redan saknar mina tjejer!
ingen kan förstå hur mycket jag tycker om dom.

nu måste jag kila.

SNAP!

jag är pepp på morgondagen, det blir förfest hos linda och sen satin med massa bra människor!
de jag är säkra på just nu är jag, linda, sara, steffy, elin, jonas, ingela, markus och edvard. ska bli helt galet kul att träffa alla igen, har inte träffat vissa sedan studenten, lite små sorgligt!
är så sjukt sugen på att flytta till örebro, visste jag att jag hade en fast inkomst för en längre framtid än september så skulle jag ta första bästa lägenhet (nästan iallafall). har iallafall kollat runt lite idag på massa olika lägenheter. måste söka jobb också, kan inte leva på strö-dagar som vikarie. haha

måste bara säga att jag är lite stolt över mig själv som inte såg ett enda avsnitt av scrubs igår, framsteg!
men antagligen var det för att jag hade fullt upp hela dagen (för en gångs skull).
började med pankaks frukost/lunch med oboygrädde och banan, sen tog jag, mamma, hanna och cajsa bilen och åkte till vicke och barnen, vi skulle dit och fika, men det slutade med att vi var kvar till sju. mycket trevligt!
när jag kom hem träffade jag ingela, vi skulle kolla på film med markus + folk men vi var inte filmsugna så vi låg och pratade om allt mellan himmel och jord tills jag cyklade hem mitt i natten.

idag har vi (mamma, sara, hanna och cajsa) gjort stora holmen (lilleputtåget, tampbilar och gungor), stadsparken och marieberg. det har varit mycket trevligt! när jag kom hem hade jag fina och givande samtal i telefon.

nu ska jag se på scrubs! haha

mera jobb, mera jobb, heja!

det har knappt gått en vardag utan att vikariesamordnaren på dagis har ringt, idag har jag fått ytterliggare två veckor och nu har jag jobb v.27-38 + v.47. kan hända att det blir mer och det är svårt att tacka nej, men borde jag inte ta minst en vecka ledigt efter v.38? borde kanske vara nyttigt. har aldrig jobbat så mycket i hela mitt liv. jag önskar dock att jag hade en fast tjänst så jag kunde flytta hemifrån!

det märks att man har blivit vuxen på senare dar, jag och sara var inne på en porslin outlet idag och vi disskuterade olika kombinationer av tallrikar, färger och mönster.

nu ska jag kirra te, sakna någon och plugga kartan över maggans tur.

jippie!

factory outlet

nu åker jag och sara x 2 till vingåker och kikar om det finns något fynd som passar, jag vet inte, man får antagligen inte så mycket för 488 kr, men kanske något bra! det ska bli trevligt att träffa sara iallafall, det var längesen nu!

på fredag blir det club snap! vilka ska med?

en midsommarnattsdröm

arbetslivet har tagit fart och nu har jag jobb fram till september ungefär. fått vikariat på både fritids och dagis, varav två veckor samtidigt som tidningsutdelningen, jag kommer veta att jag lever.

det har varit en fin helg och den har tillbringats med fina och betydelsefulla människor. det var längesen jag sov så gott som jag gjort den här helgen och jag kan inte riktigt sluta le.

små grodorna, små grodorna

ja då var det midsommar igen och det ska firas i hargebaden med min familj, mosters familj + en hel drös med mer folk som vi känner. får se hur mycket jag orkar, har inte sovit ordentligt på några dagar för min sjukt gosiga katt och så är jag fortfarande sjuk. så morgondagen blir nog fin, första natten på sommarens sju veckor.


Som jag hade dig förut

"Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

Och jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut..."

Jag har svårt att sätta ord för min tankar, så Mellissa och Lars har gjort det åt mig.
Jag vet vad jag vill, men jag vet inte hur jag ska göra det.

framtiden? ja, den har jag lagt bakom mig.

ja, studenten är avklarad och det blev en riktigt bra dag. stressig, känslosam och galen! dagen efter ska vi inte prata om, men den enda som ville prata med mig var herr gustavsberg, haha. nu mår jag bättre och är taggad för att åka på roadtrip med bea, sara, linda och steffy! vi ska ha en helkul vecka, med start hos bea imorgon bitti. så nu ska jag ta och sova en timme eller två innan jag ska jobba, sen är det duschen och packa det sista innan jag försöker orientera mig till Viby, haha. får se hur det går!

måste bara tacka alla som gjorde studenten till en jättebra dag!
och tack mina snyggingar i mpc5 för tre fina år!

"Se på mig nu. Vad tycker du?
Ensam är stark. Vilket jävla skitsnack
Självdestruktiv. Allting har sitt pris.
Ingen lever ditt liv o luften är fri
Allting är upp till dig.
Du är gammal nog att ta egna beslut, som att göra slut.
Ja trotsade min kärlek o lämnade allt.
Var kall som en isbit för ensam var stark."

hektiskt, pirrigt osv

pirrig pirrig pirrig och förväntansfull är jag just nu. imorgon är det studenten och sista dagen som hela MPC5 är samlade och sista dagen som elev på virginska skolan. idag var det näst sista dagen vilken innebär VI-kampen och hästhagen. dagen började med att jag inte vaknade av alarmet utan av mamma som väcker mig tio minuter innan bussen går och jag bestämmer mig för att hinna, för jag ville verkligen iväg. så jag slängde på mig pappas lila (medias färg är lila) brallor och ett svart linne. med ruffsigt hår kutar jag ut till bilen och inser att det är förskräckligt varmt redan då så jag hämtar ett par shorts. jag hinner i god tid och får vänta på bussen, jag borde få medalj.

en sak som är både rolig och trevlig och inträffar varje gång jag tar åtta bussen är att ett gäng gubbar alltid är ute och går i gula reflexvästar och som alltid hälsar lika glatt godmorgon till oss som väntar. sånt uppskattas! sen så är det alltid samma busschaufför (den bästa enligt mig) och bussresan blir alltid trygg.

i hästhagen så kämpade programmen motvarandra i kanotpaddling, flätning, dragkramp och stafett. som vanligt vinner HV priset för bästa hejarklack. HR vinner allt och MP kommer trea?! jag är så stolt över mitt program, sen vi började har det gått bättre och bättre för varje år! det bästa av allt var att vi på media vann över idrottarna på kanotpaddling, way to go!

Hursomhelst är det studenten som gäller nu, allt är fixat och klart (tror jag), lite småfix kvar bara, ladda kamera batteriet och rensa minnerkortet osv. pirrigt!
Min dag ser ut ungefär såhär:

05.30: åker jag hemifrån
05.40: hämta bina i hallsberg
06.00-08.00: champagnefrukost hos johanna
09.10: fotografering
10.30: avslutning i hjalmar bergman teatern
11.45-12.40: träffas i klassrummet
12.40: oscariahallen
13.00-....: Springa ut, åka kortege, åka till sommarstugan, äta, fika och umgås.
19.00-obestämd framtid: in till örebro, linda, frimis, stadsparken

helt galen dag kommer det bli och jag hoppas att jag/vi/ni får det så j*vla roligt!

(måste öva lite på studentsången, skäms på mig)



Sentimentalt

Dagen är snart här, jag kan inte fatta det riktigt. Vi hade avslutningsmiddag idag och det var fint och lite sentimentalt, särskilt när Victor höll sitt tal. Jag skrattade och lyckades hålla tårarna inne. Det gjorde dock inte Bina som lämnade mascarafläckar på min axel. Det var fint. Fick även en fin ros och ett litet brev av Linda. Jag och Rebecca avslutade det hela med lösgodis från Hemköp och päronsaft i hennes säng.

Imorgon ska jag försöka ta mig upp tidigt och slänga i färgen i mitt hår och sedan ta mig in till skolan och bränna ut allt jag har på inloggningen. Sen ska vi mysa och grilla i stadsparken. Det blir nog fint!

Jag skulle vilja skriva allt jag känner just nu men det blir svårt att få ut det i ord och antagligen skulle det mest bli en massa blaha som ingen skulle förstå. Men det är en massa blandade känslor nu med studenten och allt.


"Det här är vad alla har varnat mig, hej;
Du är så bräcklig det kommer att krossa dig
Det här är vad alla har sagt om mig;
Håll dig borta från elden, gå inte ute, bär alltid mössa,
klä in dig i wellpap, för du kommer skadas, ge dig aldrig hän
Du har så veka leder, du kommer skrapa dina knän"

jobbångest och rethosta

jag vet, jag borde inte jobba med min hosta, men jag behöver pengarna och det är lite försent för att sjukanmäla sig nu. dessutom har jag gjort allt annat än att vila idag. hann knappt käka frukost innan jag och mamma började sätta upp poolen, svettigt? ja. sen degade jag i solen en sväng innan jag duschade och drog hem till bina på avskeds- och födelsedagskalas. det blev god mat, tårta, fiskedam och lite lekar. det var mycket trevligt, men jag var lite småtrött och lite irriterad på en viss person i sällskapet. kvällen avslutades med lite twister innan jag fick köra endel av herrskapet till örebro och sedan bar det av hemmåt. hemma väntade en kopp te och lite senare sängen. nu är jag vaken igen och efter lite havregrynsgröt(försöker fortfarande lära mig) och en till kopp med te är jag nog lite mer redo för att jobba!

tidningen framför allt! (hard work work)