host host host

jag och carolina sitter och hostar ikapp och snart ska vi iväg på kräftskiva med släkten. trevligt, trevligt.

gårdagen blev helt bra, även fast det inte blev som planerat. började med tacos och tårta hos sara och sedan förfest hos linda med en massa massa folk. alla ville gå till klaras, förutom jag, och så blev det också. alla gick till klaras, vissa kom in andra inte, medan jag gick på utflyttningsfest vid svampen. träffade massa trevliga människor och det spelades gitarr och sjöngs, disskuterades ljud och ljus och massa annat.

kvällen avslutades med en promenad/cykeltur från svampen till adolfsberg, blev väl en halv mil eller något, lite smått jobbigt och jag har nu mycket fina skavsår på låren utav mina nya byxor. inte helt okej, men det var kanske värt det, nyttigt att gå liksom^^

party

nu är jag hemma hos sara, ute på landet. vi har ätit tacos och tårta. nu sitter jag och linda i saras säng och snackar massa medan sara är på toa och fixar sig litegranna. 

snart ska vi åka in till lindas lägenhet och förfesta lite och sen ska vi ut på krogen (förhoppningsvis satin!). 


PARTY PARTY PARTY! 

she loves you, yeah yeah yeah!

jag har haft en underbar helg. den har varit väldigt fin och inkluderade café deed, skavfötter med rebecca, bussresa, god mat, dusch, bilåkande, veronica maggio, vem fan är vincent?, cider på stortorget, cider på mm, karaoke, öl på pasta och promenad till adolfsberg, gitarr, piano, ägg, flingor, fil, batmanfigur i flingpaket, kusin på besök, kinderägg, popcorn och film.

och nu sitter jag här på mitt rum igen och önskar att jag bara fick vara ledig hela veckan, men är ändå glad att jag bara jobbar måndag och tisdag eftersom kusin carolina är i sverige och hälsar på. planerna är många och dagarna få, men det blir bl.a. tisdag på satin, gustavsvik och firande av sara.

kill- och tjejlego.

igår på jobbet så byggde jag med lego tillsammans med en kille. självklart byggde vi med riddarborgen, yxorna, de tuffa hästarna och fängelsehålorna. vi byggde helt enkelt med killegot, som det så fint kallas. men i den här byggsatsen så fattades det lite delar, så vi fick ta ett torn från tjejlegot, det rosa och lila med prinsessor, tårtor, speglar och kök. och när vi har byggt klart kommer det en annan liten kille och retas för att vi använder tjejlegot. mitt humör rasar och jag vill bara skrika åt den här pojken att det inte finns något kill- och tjejlego och att han är dum i huvudet och att jag hatar leksakstillverkarna för att de gör såhär mot barnen och för att föräldrarna (självklart inte alla, men många) köper killsaker till sina pojkar och tjejsaker till sina flickor.


jag hatar världen ibland

världens klokaste kvinna

jag sitter och lyssnar på annika norlins sommarprat i P1 och önskar att jag vore lika klok som hon är. jag älskar att hon känner sig som dr phil när hon pratar. och jag älskar att hon med flit sjunger dåligt och "falskt" på den senaste skivan.

om ni inte har lyssnar på det här programmet så gör det!

och du gör det
här

åh sommaren fryser till is

jag trodde sommaren var helt slut. men idag så har solen skinit nästan hela dagen, helt fint. på jobbet så var vi ute från lunch tills det var dags att gå hem vid fem. jag sopade ut flera kilo sand ur lekstugan och när jag snöt mig var det sand i snoret, det var sand i munnen, det var sand i skorna, sand i byxorna, sand i håret. med andra ord: sand överallt!


nu har jag försökt mig på att skriva ett personligt brev till en tjänst som jag inte vet vad den innebär. jag har försökt att kopiera betygs-och- praktikpapper i faxen utan att lyckats och varit sur för att jag inte har en jättestor och jättebra kopiator hemma på mitt rum. men ska ta med mig papprena till jobbet imorgon och se om de har en kopiator att låna ut.

idag använde jag massagestolen igen och det är helt underbart skönt, förutom huvudmassagen. den vibrerade som en hel jordbävning och jag trodde jag skulle få whiplersskador.

annars är allt som vanligt, lika förkyld och trött och sådär, som det ska vara, helt enkelt.




i hate the way you love

sara åkte nyss hem, eller ja, för ett tag sen. vi har ätit vitlökssmakandeköttfärsås, spagetti, popcorn och kollat på forgetting sarah marshall, helt skön film! vi har även planerat utgång på lördag, blir kanske bara hon och jag, men vi ska göra det vi är bäst på (iallafall enligt oss) partaja! jag ska se till att byta tidningsnatt i helgen, så jag jobbar natt mellan fre-lör. det blir finemang!

nu ska jag sussa så jag orkar med barnen imorgon, haha!



i know I've seen you before
uou bored me then and now you just bored me some more
the clock gets locked locked
tick-tick-tickticktick stop stop
and now I can't get full
please could you take my shakes
my eyes feel spikey and small
and I can't get no picture on them at all





jag vill

jag vill åka till disneyworld. nu.

jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill

hopplös

jaha, då var det dags för en till arbetsvecka, jag är verkligen inte peppad, fortfarande sjuk. dock skönt med lite sovmorgon imorgon, börjar klockan nio, men jobbar till halv sex, wihu! jätteskoj.

idag har jag flyttat ner till pappa och vi två har varit på ica maxi i kumla och storhandlat. det enda vi hade hemma var ketchup, lök och kranvatten, typ :) haha.

imorgon blir det myskväll med sara och på lördag kommer carolina och monika till sverige. förhoppningsvis blir det en fartfylld vecka med krogen och kanske gustavsvik med mera!

nu ska jag nog sussa, för imorgon kommer mitt lilla bokstavsbarn att vara på jobbet.



du skrev dom fulaste orden du kan
hela väggen såg ut som fan
allt var stavat fel
blev någon imponerad?

spännande saker i metropolen

för drygt 2 timmar sen plingade det på dörren här hemma, där står fem killar som har fått fel på bilen och behöver låna en domkraft. jaha, vad gör man? jo jag ropade på mattias som fick komma, vi plockade fram massa verktyg och fixade. ett tag funderade jag på om det var ett knep för att få inbrotta sig lite i vårat hus. men icke, trevliga pojkar som var påväg hem till linköping efter att ha spelat paintboll match i karlskoga (vilket förklarade de hemska blåmärkena på armarna).

får hoppas att de kommer hem, finns inte så många ställen att stanna till på mellan pålsboda och linköping >.< haha.

tjejerna har dragit till emelie på utflyttningsfest och själv sitter man hemma i mjukisbyxor och hostar. och så beklagar jag mig lite över att jag jobbar inatt och inte har råd att åka dit en sväng. men jag ska allt våldgästa emelie när jag kommer till göteborg :)

you're so naive

det är så jag säger det

tänkte bara informera er om att det bästa på mitt jobb är min halvtimmes rast då jag kan slumra i massagestolen i vilorummet!

bara så ni vet och sådär.

mitt lilla bokstavsbarn

idag gick det bättre än igår och idag när jag skulle åka hem kom mitt lilla bokstavsbarn springandes och skrek "fröken! ska du åka hem? heeeeeejdå kram!". åh, nu känns det faktiskt lite bättre. särskilt eftersom jag kom överens med honom på slutet av dagen (hade dock MÅNGA dispyter med honom tidigare på dagen).  vi byggde flygplan av lego när leksaksplanen var upptagna och vi spelade lite spel och lekte doktor och sånt skoj.

och idag såg jag håkans höstturnéschema och blev lycklig när jag insåg att han faktiskt kommer till liseberg. den dagen ska jag åka till rebecca i hjo och sen ska vi åka dit och lyssna på håkan och åka farliga karusseller, och det kommer bli jättefint och bra!

nu ska jag nog faktiskt gå och lägga mig, antagligen kommer jag läsa lite (läs:mycket) innan jag somnar, men ändå. tidigt för att vara jag! i vanliga fall lägger jag mig runt 23-24 och läser lite (läs:mycket). haha

shine on!

shit luck



this plane is definately crashing

this boat is obviously sinking

this building's totally burning down

and my, and my, and my, and my, and my

and my heart has slowly dried up


bokstavsbarn

okej, jag måste få ut lite aggritioner jag har mot ett barn på dagis, så jag gör det här istället för där.
(egentligen är det inte barnets fel, utan föräldrarna som vägrar inse att barnet har problem och behöver hjälp)

men, första dagen på det nya dagiset, kommer dit och hälsar på barn och personal. får reda på att vi behöver hålla extra koll på en viss kille som är lite aggresiv, elak och har kort stubin, därför är vi alltid en extra i personalen när han är där. träffar killen och han är galen, fullkomligt galen. han slåss, är ful i mun, kastar leksaker, kastar sand, puttas, retas, spottar på barn och personal och får han inte som han vill sätter han sig ner och gallskriker (kan beskrivas som ett tåg som bromsar in).

under dagen turas vi fröknar om att hålla koll på honom, för man orkar inte en hel dag. och det är okej, för barnen ska ju ha hjälp, det är inte deras fel. det finns resurser för barn med problem. MEN personalen har pratat med föräldrarna, berättat om hur det är och hur han beter sig och de nekar bara "det är inget fel på honom, han har inga problem och han skulle aldrig bete sig sådär". hur kan man vägra inse? de måste inse att något inte är som det ska och att något måste göras.

punkt slut.

it's så -08

http://www.na.se/meny/artikel.asp?intID=1368429&wpa=

alla mina vänner, jag tycker vi går på det där, okej?

güten morgen

jaha, godmorgon. dusch och frukost snart avklarad, nu är det bara te:t (hur stavas det?) kvar. har fruktansvärt ont i halsen och är förkyld. mycket roligt. eller inte. ska iväg och jobba snart, på fritids, så det är blir ganska lugnt kanske. eller så blir det kanske inte det, jag tror att det är den här veckan alla nya och gamla barn kommer tillbaka från alla semestrar osv. det blir säkert full rulle. men jag hoppas mest på att jag blir bra tills imorgon när jag ska jobba i sköllersta, första dagen på de två veckorna jag har där. känns inte helt kul att vara sjuk första veckan. haha.

ingen som har en snabbverkande kur?

fin helg

fredagen blev väldigt bra (men blöt). winnerbäck stod på planeringen. helt fint var det och miss li var sjukt bra på scenen, fick ett skoj videoklipp på henne, ska läggas upp på youtube så fort jag orkar ta tag i det. kvällen avslutades i bilkö utfrån parkeringen och sedan lite mat på donken.

gårdagen spenderades först hos linda på förfest, sen drog vi till satin, det var trevligt men lite smått segt. träffade massa trevligt folk och sedan bar det av hem till pålsboda för att jobba. som tur var fick jag sällskap i bilen hem och slapp åka ensam.

vaknade upp och åt frukost och sedan dess har det blivit guitar hero, barnprogram, fika och mat hos moster och lite pysslande med illustrator åt victor.

nu ska jag sova och imorgon ska jag jobba 7-12 på fritids. alldeles lagom länge och bra!

(jag hoppas att jag får inviga mina nya gummistövlar)

happy happy

inatt är sista natten som sommarvikarie för tidningarna. det känns helt underbart och det firas med fin fin musik. lasse, markus och miss li i brunnsparken imorgon. och efter det vankas det kanske ett besök på snap! eller så bär det av hem till sängen. allt beror nog på väder och vind. ska tydligen komma 50 mm regn imorgon och klass 1 varning. härligt! men ingenting kommer kunna förstöra konserten. jag har köpt gummistövlar dagen till ära, haha.

nu ska jag sova någon timme eller två innan jag ska jobba. kanske är det snyggkillen som levererar tidningarna till kävesta inatt igen, det vore inte helt fel ><

mitt hjärta

jag är helt lycklig efter pip. så många fina och bra band.
det pirrade i kroppen och hjärtat slog ett extra slag när markus krunegård kommer in på scenen, första spelningen vi såg. det var helt underbart och han var fin och låtarna var fina och han var sjukt bra live. kvällen fortsatte med timo och sen höjdpunkten, håkan hellström. vi dansade, sjöng, skrek och log. han spelade hurricane gilbert och det var fint.
sista artisten vi såg var adam tensta, vi var kvar cirkus två låtar sen blev vi hjärndöda och gick till tältet.

vi sov sjukt bra, det var helt lugnt på campingen och vi var tre flickor i ett stort tält. vi vaknade av regnet och insåg att vi inte hade tillräckligt med kläder. linn mådde dåligt och åkte hem. jag och rebecca gick till ica och var dyngsura och köpte limpa, sprite, godis och sopsäckar som vi satte på oss i hopp om skydd för regnet.

efter att vi torkat någorlunda och det slutat regnat satt vi utanför tältet och drack vin. sen så försökte vi överrösta grannarnas skvalande musik med våran pop på bandspelare. vi lyckades kanske inget vidare och jag tror dom hatade oss. haha.

vi såg anna järvinen och hennes sjukt snygga band, hästpojken och mina nya favoriter florence valentin. vi stod längst fram och sjön och var glada. sen drack vi mer vin och gick på turbonegro för att ringa till min syster som ville lyssna. publiken var vild och farlig och vi gick och satt i lugn och ro och väntade på teddybears. och en halvtimme senare var scen P2 fullsatt och de började spela, vi var trötta och gick därifrån. haha

när vi gick till campingen för att sova kom hey boy och vi dansade och dansade och det slutade med att vi gick till öltältet och drack cider och vin innan läggdags.



helt fin helg med fina människor och fin musik.

"du menar de där två avdankade funktionärerna som drack rödvin blandat med sprite?"
"du ska ha en eloge för det där hårbandet"
"men nu missar du petter, våfflan"

putte i parken!

om 40 minuter tar jag bilen till örebro och hämtar upp rebecca och sandra, sen åker vi till karlskoga och putte i parken. jag och rebecca ska se till att hon, jag och linn får campingplats, sätta upp tält och sen ska vi se på markus krunegård. vid fem kommer linn och senare ikväll blir det timo, håkan och massa annat fint och bra! ses vi där?


åh bästa helgen på länge.