kontaktbar igen

nu är problemet löst och det går att ringa och skicka sms, wiiii

okontaktbar

jaha, då har jag ingen fungerande mobil, eller fungerande SIM-kort.
jag kan ta emot sms, men inte samtal, jag själv kan varken ringa eller skicka sms.
bara så ni vet varför jag aldrig svarar.

om det är något viktigt så nås jag antagligen på hemnummret (om jag är hemma vill säga, annars kan det bli svårt).

får se om kuntjänst kan ta tag i problemet och lösa det innan jag ska på PIP, annars kan det bli jobbigt om jag med det bra lokalsinnet virrar bort mig.

NU ska jag sova, wihu!

finaste brevet

andra dagen på den nya turen och jag åker förbi hemma hos mina kusiner och ska lägga i tidningen när jag ser det här fina brevet som de satt dit åt/till mig.




"Hej Anna!
Vi liger i våra sköna sängar
Stackars dig som inte får sova
Venta tills du går å leger dig
Då hoppas vi att du får en
Long sovmorgon
Godnatt"

ja en lång sovmorgon ska det allt bli, om det går att sova pga värmen. jag har inte sovit mycket de senaste nätterna. ska bli skönt att gå och lägga sig nu.

bada bada bada bada

det är vad det enda de här varma dagarna duger till. har tillbringat dagen i kvarsätter med anna, vicke och nilla + familjer. det har varit sjukt skönt. när jag väl kom hem så fortsatte jag badandet i poolen och nyss kom jag ut från duschen, vatten vatten!

har haft en sjukt bra helg och lördagsnatten blev kanske lite väl vild, men jag ångrar inget.

lönefredag imorgon

woho! jag får ca fyratusen kronor imorgon i lön, inte helt fel. fick mer än väntat, fick betalt för hela veckan på fritids och jag trodde det bara skulle bli för en dag (den som var i juni). men jag klagar inte! skitbra!

jag tror något är med mig, för det jag verkligen behöver just nu är att vara ledig och igår skadade jag fingret (halva nageln lossnade), sen fick jag ont i halsen, inatt stukade jag lillfingret och idag är näsan igentäppt. undrar vad som kommer härnäst?

men men, oavsett sjukdom eller arbete så ska jag med till hästhagen på fredag, spela frisbeegolf och minigolf. och på lördag blir det antagligen krogen med sara. det blir finfint.

mycket hat

jag hatar att jag är fruktansvärt bra på att snoka
jag hatar dig och jag är så fruktansvärt arg, besviken och sviken
jag hatar att jag inte vågade yttra mig och mina misstankar
jag hatar att jag litade på dig
jag hatar att jag älskade dig

MEN

jag älskar att det här fick ett slut
jag älskar att jag faktiskt kan vara glad
jag älskar att jag är mer glad nu än vad jag varit de sista veckorna

äppelknyckarjazz



det svänger ju!

cykla och bada

nu ska jag, linn och annika ta våra cyklar och bege oss till glottra, ca 1,2 mil dit och sen hem igen, duktigt måste jag säga! så nu ska jag bara packa lite badkläder och lite fika. det blir fint!

hjälp

det har hänt igen.

efter samma lägenhetshus, sätter nyckel i låset och vrider om "wroooom" fyra rutor åker ner och jag får hjärtat i halsgropen. varför?  jag blir ju jätterädd. dumma bil.

när jag sprang runt i några andra trappuppgångar känner jag doften av rök och kikar försiktigt upp mot några balkonger och bländas av ett vitt sken, först trodde jag att det var månen som ramlat ner men det visade sig vara en kraftig karl, blek, kritvit och där i mörkret så bländade han mig.

har inte sovit något inatt heller, trots massa försök. ska försöka nu igen.

puss!

gammal sång

för jag gör ingenting i flera dagar
flummar, somnar om och vaknar
medan alla andra går till sängs

det är bara repetition, repetition, repetition
som i en gammal sång
där allt blir bra, där allt
jag hör en gammal sång
som spelar på min grammofon
det är bara samma sång
där allt blir bra imorgon

vettskrämd

haha, jag höll på att dö av rädsla inatt. jag hade nyss varit ute och sprungit i ett hyreshus när jag kommer tillbaka till bilen, sätter nyckeln i låset och vrider om. precis när jag vridit om och bilen är upplåst så åker ALLA rutorna ner. gissa om jag blev skraj, usch och fy. sen har jag sett ca 5-6 harar inatt, obehagligt (inte för att de är läskiga utan för att de är dumma och springer mot bilen).

har inte sovit en blund än, ändå gick jag och la mig halv elva. har tänkt, vridit, vänt, tänk, vridit, vänt, tänt lampan, läst några kapitel, släckt, tänkt, vridit, vänt, tänt, läst och sen åkte jag och jobbade. inatt var jag glad över att ha ett nattjobb, vad ska man annars göra när man inte kan sova?

nej nu ska jag läsa ett par rader (eg. kapitel). sen försöka sova lite.
imorgon (eller idag kanske man säger?) kommer rebecca och senare ska jag ringa anna och prata lite.
det blir fint!

brustna hjärtans höst

argh

dumma dig
dumma dig
dumma dig

jag visste det men jag vågade inte inse det
jag trodde att du var bättre än så
du sa att du visste hur killar var
och så är du så själv

att jag är så blåst

dagen som började med sprängande spänningshuvudvärk och slutade med ett gott skratt.

som sagt, när jag vaknade imorse efter en hård natt så kändes det som att huvudet skulle sprängas. en huvudvärk som inte går att lindra med smärtstillande. låg och såsade hela dagen tills mamma fick upp mig på benen och vi åkte till linn. vi åt pizza, chips och godis och pratade om massa saker. jag hann sova någon timme innan jag skulle iväg och jobba.

när jag kommer upp till macken och öppnar grinden till bilarna så ser jag två små pojkar, om jag minns rätt är de ca 11 och 8 år. och de står i en dörr och pratar och den ena pojken säger "men pappa, vad är det för en människa som är vaken klockan två på natten?". ganska komiskt med tanke på deras ynka ålder.

senare när jag åker förbi linns och deras hus och ska lämna tidningen kommer jag att tänka på hur peter har tjatat om fantomen och han har frågat mig om jag inte kan smuggla med en sån till honom, men fallet är sådant att vi inte delar ut den tidningen. men i SvD, så finns det en seriestrip med fantomen, så jag klippte ut den och klistrade den på ett papper och la i deras brevlåda tillsammans med tidningen. man kan ha mycket skoj när man är ute och jobbar.

har förövrigt jobbat 21 nätter i rad nu och nu har jag bara tre veckor kvar, JIPPI!

of moons,birds & monsters

jaha, då var den sextonde natten avklarad. synd bara att jag har lika många nätter kvar, jag blir galen snart. eller jag är nog redan galen. jag står inte ut med att vara fast i pålsboda. visst kan jag åka härifrån dagtid, men jag måste alltid hem, hem till pålsboda och det är det som gör mig så frustrerad. jag hatar pålsboda, jag gör verkligen det. just nu hatar jag det inte pga de som bor här utan pga de som inte bor här (mina vänner). jag blir så trött.

det enda jag gör är att tröstäta bigarråer, men jag vet inte hur många jag vågar äta innan jag får ont i magen. har iallafall några liter i kylen som jag plockat från fasters träd.

nu ska jag sussa lite, kanske läsa lite innan. just nu läser jag marian keyes är det någon där?, har även bitterfittan, änglar och 1984 på lager. får se vilken som står på tur.

nattinatti

som en hemlös själ

jag lyssnar på programmet sommar från p1, när lars winnerbäck är med.
jag tror att lasse är den enda som förstår hur jag känner och den enda som kan beskriva känslan med ord.

och sommaren fryser till is

jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte jobba mer!
sådan sjuk jobbångest man kan ha.
nu känns det riktigt tungt att jobba, jag trodde att sex veckor skulle vara en baggis, men icke. det har gått tolv nätter och det är många kvar. men jag ska ringa och fråga om jag kan få ledigt två nätter nästa helg och om det går så åker jag och min familj till göteborg, går på liseberg och bor på hotell. det vore fint!

igår (torsdag) hade jag en fin dag med en fin person. jag mötte rebecca på stan och vi åt ben&jerry glass och vindruvor i centralparken, sen kollade vi på konst i barackarna på olof palme och sedan åkte vi hem till almby. då åt vi soppa, jordgubbar, glass och avslutade det hela med salta pinnar och saft på balkongen. vi hade fina samtal om allt möjligt och så läste vi gamla dagböcker och skrattade åt hur larviga vi var.

jag önskar att vi bodde närmare varandra och att vi inte jobbade, då skulle vi kunna träffas oftare och bara göra ingenting. jag hoppas på putte i parken och att håkan kommer till liseberg i höst!

längtar också till winnerbäck i örebro, det kommer bli fint.

nu ska jag sussa!

Min sommar som tidningsbud

natten till torsdag 10/7

Det har varit bankrån i Vingåker och de beväpnade rånarna har passerat Pålsboda, polise är på sin vakt och står undangömda bakom en buske. Det sista jag vill just nu är att jobba, men plikten kallar och smått vettskrämd tar jag mig fram på Pålsbodas gator i min tidningsbil.

Jag vet inte om Pålsbodas kioskgäng är medvetna om händelsen. För om de är det så är de inte ett dugg rädda eftersom de ihärdigt fortsätter att vandalisera samhället. Om jag vore i deras sits och hade ett val, hade jag snabbt som attan tagit mig hem och låst dörren om mig. För idag känns trapporna mycket längre och stegen mycket långsammare än vanligt.

Trots min rädlsa för rånarna har jag lyckats delat ut alla mina tidningar och som alla andra nätter har jag sett lastbilen som Erik Engström kör, åka iväg och inatt har jag ännu en gång lyckats köra två mil, på kilometern. Det är bara en sak som inte är sig likt och det är mitt transportval till och från macken, cykel, av alla nätter att cykla väljer jag den farligaste. 
Tidningen framför allt!

natten till fredag 11/7

Efter gårdagens beväpnade rån så känns inget så farligt. Helt plötsligt verkar tvestjärtarna fredliga, trots deras arméer i brevlådorna. Men mest oskyldiga är de söta små bäbissniglarna som sitter på brevlådorna.

Jag kom på att Johansson ska vara Sveriges vanligaste efternamn och inte förrän idag har jag kunnat hålla med. Hela natten har jag hållt utkik efter Johanssonare, har dock inte orkat räkna, men det var en hel del.

Jag hade planerat att tanka tidningsbilen idag, för första gången, såklart strular kortautomaten och jag får spara det till imorgon. Antagligen klarar jag mig ett tag till på den soppan jag har, men bäst att vara på den säkra sidan.

Nu är det dags att ta sig hemmåt och dejta den efterlängtade sängen. Jag trodde aldrig att jag skulle orka upp inatt, sov så sjukt gott och djupt. Kanske inte så konstigt eftersom jag jobbat elva nätter i sträck och fler blir det, fyra veckor till non-stop. JAG VILL VARA LEDIG!

Nej, nu har jag sett min vän lastbilen åka iväg, så nu känns min natt komplett.
Tack och hej!

i hagen står en skruttig häst

jag satt just och funderade på vilken dag det var, kom fram till att det borde vara onsdag eller torsdag. skönt, tänkte jag, då är snart en till vecka slut. men så är det ju inte, det är ju BARA tisdag. lite jobbigt känns det, men det börjar gå lättare att jobba. trots att jag ser minst tusen tvestjärtar varje gång, men som tur är fastnar bara några av dem på fingrarna (usch!).

fast det händer ganska många roliga saker också, en natt så sprang det ett får på vägen, en annan natt så var det en räv. sen har man sett harar, katter, rådjur och diverse smådjur. igår natt blev jag skrämd av en tant som stod i en dörröppning och kollade om hon fått tidningen, hon blev minst lika rädd, men ingen sa någonting. tror vi var chockade.

sen hörde jag en fruktansvärt rolig låt också. ni kanske har hört den men jag hade inte det iallafall.


late night heartbroken blues

jag har nyss vaknat och är så sjukt trött. det har varit riktigt tuffa dagar den här veckan och när jag gick och lade mig i morse efter jobbet räknade jag ut att jag sovit ca 4 timmar de senaste två dygnen. så jag satte upp en fin lapp på min dörr och satte öronproppar i öronen, sen sov jag och sov. riktigt skönt, men är dock fortfarande trött. MEN inget mer sova nu, ska hoppa in i duschen och sen åka och handla lite mat och annat gött. sen runt fyra ska jag ta min skrutt (bilen) och åka hem till sara, där vankas det grillat och tjockkväll med massa tjejer.det blir fint, tjejsnack med diverse skvaller!

och jag skrattar när jag tänker på hur jag grät mig till sömns igår kväll, grät av trötthet och utmattning, det är så svårt att sova när alla andra är vakna och har det kul, det var trots allt fredag.

Go´glass

nu åker jag, sara, mamma och pappa till hjortkvarn, nercabbat och köper GLASS!
mums i hettan.

sista dagen

på fritis, och antagligen jobbigaste, har kört tidningar mellan halv två och fem och nu ska jag iväg till fritis och slutar egentligen halv tolv, men det kan hända att det blir lite längre. kommer vara helt slut när jag kommer hem, har sovit ca två timmar inatt, kom hem rätt sent igår, var på svennevadsspelet med sara, maria och malin, det var trevligt, kallt och myggigt. har inte varit där förut så det var en upplevelse, men jag hade nog lite förhöga förväntningar, för den var inte SÅ bra som jag hört. jag hade nog inte betalat för att se den, pappa fick sponsorbiljetter, mycket bra!

nej, nu ska jag försöka piggna till lite och bege mig iväg.
hoppas på några fler barn idag, haha.

arbetslivet är underbart!

sömn

tvestjärtar, fåglar, katter, rävar, harar.
utdelningar, indragningar, trasiga brevlådor och brevinkast.
turbo, automat.
hunger och åksjuka.

sömn

frukost på balkong, solsken, färska frallor, kaffe.
cykeltur, folkasboskolan.
"hej och välkommen till 'idag har vi inga barn här'"
svidande solbränna, gråtande barn.
stängning.

sömn