changing of the seasons

tack vare min brors klockradio har jag inte försovit mig på två dagar. det känns väldigt bra. vaknar till p3, ligger och mornar mig några minuter innan jag tar mig upp ur sängen. sovmorgon idag och imorgon, började tio idag och elva imorgon. asnice! var på ur&skur-dagiset idag och det blir det även imorgon med. det tycker jag är superkul och idag värmde vi pannkakor över eld och jag längtade bara efter lägersånger,pinnbröd och mys framför brasan med gott sällskap en hel natt. hursom, det är hur skönt som helst att vara ute hela dagarna, med rätt kläder så fryser man inte heller.

det är ganska intressant att studera hur barnen beter sig i skogen. de som går på ur&skur använder fantasin och har saker för sig hela tiden, medan de andra barnen, som går ut i skogen en dag i veckan, blir jätterastlösa och vill bara gå därifrån. de blir nästan handikappade när de inte har tjugo olika cyklar och tusen sandleksaker i närheten. de vet inte vad de ska hitta på.

när jag skaffar egna barn så ska jag, om jag har möjlighet, låta mina barn gå på ett ur&skur-dagis, det är jättenyttigt och bra för barnen!


igår var jag på bio med linda och sara, såg vicky cristina barcelona, jättekul film! och imorgon blir det syjuntan(jag, linda, sara och steffy) hemma hos sara. jag har bakat prickiga chokladkakor och linda brownies. hoppas sara lagar någon god mat åt oss imorgon >-<


just ja, måste upplysa er om att det är minusgrader och att det har kommit några snöflinger i sydliga pålsoda idag, helt galet!

"anna du har telefon"

det var vad jag vaknade till imorse. klockan tjugo över nio, jag skulle börja jobba klockan nio. min förbannade mobil stängs av lite då och då, för det verkar den tycka är helt okej. men det är inte helt okej när den gör det när mitt alarm ska ringa och väcka mig klockan sju. så jag vaknar av att mamma ringer på hemtelefonen och jag kollar lite halvvaket mot mitt fönster och ser att solen skiner. undrar panikslaget vad klockan är och inser att jag försovit mig. de har ringt från jobbet på min mobil (som är död) och sen hem till mamma och frågat vart jag är. så mamma ringer hem hit (pappa) och undrar vad jag håller på mig. haha

oduschad hoppar jag i kläderna och ringer och säger att jag kommer så fort jag kan. tar mig ett päron och springer ut till bilen och åker till jobbet. är där fyrtio minuter försent. mina arbetskamrater skrattar lite gott åt mig och dagen fortsätter som de brukar. nu är jag äntligen hemma och jag tänker inte göra ett handtag för jag är på äckligt dåligt humör.

det är dags att skaffa sig en riktig väckarklocka och lämnna in min två månader gamla mobil på lagning.

people are like songs, it's true

idag har jag tagit ett stort steg, äntligen. jag har bokat flygresa till barcelona. helt själv. jag, anna, ska åka helt själv. jag tycker det är lite läskigt, men jag behöver det här. på många sätt. jag ska åka tåg till arlanda och sen checka in och hitta rätt gate och allt. sen sitta ensam vid start och landning. komma till en främmande flygplats med ett främmande språk, själv. hitta bagage och sedan hitta carolina och monika i folkvimlet. jag är redan nervös!

jag åker sextonde november och kommer hem tjugotredje. en vecka då jag ska känna av pulsen på staden, kolla jobb och ha det skönt. se om barcelona är något för mig. för om det är det så ska jag flytta dit och jobba.

det här känns bra. det gör det, trots att jag är ca 2400 kronor fattigare just nu.


den här helgen har varit väldigt rolig, men jag behöver verkligen pusta ut, vilket jag inte hinner. för jag har jobb varje veckodag och på helgerna händer det för mycket roligt för att bara vara hemma. men sova får man göra när man dör.



"and you are the only one i've met who's GOD ONLY KNOWS, i liked you the first time i met you, and it grows and grows and grows"

somebody reckoned well just one drink that’ll do, somebody’s evil twin said: well, let’s make it two.

ikväll är det inflyttningsfest hos sleggan. det blir en kväll med smörgåstårta och gott att dricka.
min dag har inte riktigt satt fart än, jag sitter fortfarande i sängen och tänker "om jag väntar tillräckligt länge härinne så ropar snart pappa att det är pannkakor", precis som vanligt.
efter pannkakor så ska jag nog ta en promenad och sedan en dusch. för runt tre så ska jag och sara upp till mamma och äta lite mat och dricka gott, och sedan ska jag ta bussen till linda. vi ska göra oss i ordning och sen orientera oss till sleggan. där möts vi antagligen av vårat gamla vanliga partgäng och kanske några nya ansikten.

det blir nog en fin kväll!

it's a great day.

vilken bra dag det blev!
först sovmorgon till halv tio och jobba från halv elva till halv tre (i pålsboda, två minuter hemifrån). efter det åkte jag och syster till örebro och hämtade upp linda, vi snurrade runt och hamnade tillslut på lager 157, inhandlade en svart kofta och en grön (!) jokert-shirt. sen hamnade vi på marieberg och kollade lite halloweenkläder, jag lyckades ha ner en hel krok med batmandräkter och lite annat smått och gått och vi var mycket klantiga och flummiga. det inhandlades två t-shirtar på carlings och sen en svart klänning till nästa helg, som ska matchas med trasiga strumpbyxor och en häxhatt.

jag vet inte om jag tycker halloween är något att fira egentligen, men tycker det är sjukt kul med maskerad och utklädning och det är ett ypperligt tillfälle att få klä ut sig på. orkar man inte vara sig själv, så kan man låtsas vara någon annan för en kväll.

iallafall. vi blev sjukt hungriga och valde mellan typ burger king eller asiatiskt. vi valde såklart asiatiskt och kom fram till att coco thai vore ett bra ställe eftersom vi inte ätit där. bra val och god buffe. vi stötte på otippade människor där och det blev väldigt komiskt. men jag ska inte hänga ut dem här :) det blev iallafall en kväll med MASSA fnitter och MÄTTA magar.


nu ska jag sova och försöka ta igen alla timmar jag inte sovit den senaste veckan! och imorgon vankas det party på norr.

puss och godnatt

rolig, men småjobbig helg. har farit runt överallt. varit hemma max 2 timmar.
jag har konstaterat att jag börjar bli gammal och att det är jobbigt att vara ute två dagar i rad. men det var värt det, för det har varit askul ute. blir en vecka med jobb varje dag, så det kanske blir en helg hemma med en film i helgen, om det inte kommer upp något superkul!

kul å vara utbränd vid nittonårsålder. haha.
men nu har jag kollat på barcelona-resa. blir kanske den 16-24 november. missar ett par födelsedagar där, men det är enda veckan som passar någorlunda bra!

puss och godnatt!

vilket firande

mamma har alltid sagt att hon egentligen vill resa bort på sin födelsedag för att slippa kalas. och idag åkte hon till akuten pga ett njurstensanfall. hur lägligt kom inte det liksom? nej, man ska inte skämta om det, men det är lite komiskt faktiskt. här går hon och fyller fyrtio och när man precis gått upp för att börja göra i ordning ropar hon och säger att vi ska skjutsa in henne till akuten, första tanken är ju att hon skämtar. men så var inte fallet och nu är hon inne på akuten, en vän till henne skjutsade in henne. jag hoppas att hon kommer hem och mår bättre, så hon orkar ha lite firande. hon fyller ändå jämnt!

nu ska jag åka till jobbet med havregrynsgröt i magen (istället för kaffe och bullar).

bara tjugo och ett halvt år äldre.

mina kära mor fyller hela fyrtio år imorgon, hon blir så otroligt gammal! haha. jag jobbar som vanligt, mellan 07.30 och 16.30, hoppas på att kunna jobba in rasten för att komma hem lite tidigare iallafall. kan ju vara roligt. blir iallafall frukost på sängen med skönsång, paket och allt som hör till. jag har köpt ballonger som jag ska blåsa upp nu (bara för att hon inte vill), sen har jag och mattias tagit ett lakan och skrivit "Agneta 40år, tuta el. fika". hon kommer hata oss för resten av livet, bara för att hon knappt vill fira. men det blir ändå kalas med tusen sorters kakor, tårtor och mat (som hon själv ordnat).

huvudsaken är att hon får en fin dag!

i was just thinking

nu har jag varit hemma i nästan ett dygn. känns inte helt okej. jag har jobbångest och vaxproppar i öronen. jag hör inte ordentligt på något av öronen. imorgon ska jag jobba tre och en halvtimma och sen ska jag in till usö och träffa en massa läkare, bl.a. vuxenreumatolog, och de ska försöka komma på något bra behandling så jag slipper ont i lederna och trötthet.  kommer antagligen bli erbjuden kortisonbehandling och det är det sista jag vill.

måste också snart bestämma mig angångende barcelona och jobb. har sökt till björkliden också. det kan bli tajt att hinna med båda. i sånt fall måste jag åka till barcelona nu. jag har så svårt att släppa taget om allt här hemma. jag är bekväm... och rädd. sen finns det en person som spökar i huvudet hela tiden och jag kan inte bara släppa den. det borde ju vara vi. lilla anna och långa farbrorn. helst på äventyr. men man kan inte alltid få som man vill.


and i'm humming one of your songs.
(sentimental story)

club maspalomas II

nu har vi bott pa club maspalomas sen i sondags, och det ar mycket mysigt. bungalows, fin pool, frukost och kvallsmat. sen lite underhallning pa kvallarna. hade vattengympa igar. haha.

har inte sa mycket mer att saga an att det ar underbart och varmt och soligt och gott. hihi

playa del ingles

nu ar vi har, det ar mycket mycket br. fast mindre bra vader idag, lite mulet, fast fortfarande svettigt.
skabbigt hotell, ingen frukost som vi blivit lovade. sà vi har ringt till solresor och de har fixat sa att vi far byta hotell idag :) mycket bra. blir nog bra.

hoppas det regnar hemma, HAHA

flyg fula fluga flyg och den fula flugan flög.

nu är alla vakna och pigga?! kanske inte. men vi är vakna åtminstone.
nu ska vi koka kaffe och sen packa oss in i gamla traktor och sen bege oss vidare till varmare vidder.

det kommer blir sol & bad, drinkar, frukt, dans och shopping. en vecka i värmen, en vecka utan massa krav. vi ska bara vara och leva livet. inte bry oss om något annat än oss själva. jag känner att vi förtjänar det. det gör vi verkligen.

det här blir bra. jag, pappa och syrran. finemang!


ta hand om er mina vänner, det ska jag göra.
vi ses om en vecka om inte planet krashar eller något sånt spännande.

playa del ingles, here we come!

nu är allt packat och klart. tror och hoppas att jag packat ner allt.
ska sova/vila lite nu och klockan 01:00 ringer klockan och då blir det att ta något att äta och sen åka till arlanda.

JAG SKA HA DET SÅ JÄVLA SKÖNT!
(och så hoppas jag att ni fixar lite schysst höstväder
och lite party på lördag när jag kommer hem runt åtta på kvällen)

pusshej på er.

spending time with morgan

denna dag har jag spenderat mycket väl måste jag säga. har tillbringat mestadels av tiden i örebro. började med att handla lite mat med sara och linda. sedan fortsatte vi upp på stan och kikade i butiker. träffade steffy, gick och fikade på bara vara (nya syjuntan). inhandlade min nya vän Gröna Anna (en grön apple iPod 8 GB). slöade hemma hos linda innan vi for till marieberg för SUPERSHOPPINGKVÄLL. det enda som var super var att att det var SUPERmycket folk och SUPERmycket köer. annars var det SUPERkul att träffa Linn och Annika där!

jag och linda åkte min fina landsvägstraktor hem till henne och kissade och pratade lite innan jag for vidare hemmåt. nu har jag registrerat mig på bilddagboken igen och har just fyllt Gröna Anna med ljuv musik inför resan.

imorgon natt åker vi, åker hemifrån 02:00 ungefär och planet lyfter 07:00. ska bli SUPERskönt att äntligen få komma iväg från vardagen och stressen över livet och framtiden!

puss på er