fruktsallad, saft och klassfest

äpple, päron, banan, kiwi, melon och apelsin
fruktsallad
jordgubb, kiwi och smultron
saft
stadsparken, filt, kubb och fotboll
klassfest

nu ska jag ta bilen in till örebro, stadsparken väntar och det ska bli klassfest.
sola, grilla, spela kubb och fotboll.
det ska bli trevligt. nyktert för min del, ska dricka saft och bekämpa baciller så jag blir frisk någon gång.


"tummen ut
en man i keps
en amazon
ett trasigt kex
han stönar "jag vill ha dig nu"
ett jävla äckel
hoppa ur"

Shine on!



världens bästa the kooks med världens finaste video!

Det är konstigt...

Idag har jag försovit mig, igen. Jag förstår inte hur jag lyckas, men jag tror det är mitt undermedvetna jag som gör så för att tvinga mig vara hemma och ta hand om mig och min förkylning. För det är nog det jag behöver nu, halsen är rosslig och varje gång jag andas in genom munnen så måste jag hosta, en förskräcklig hosta, kanske rethosta? Men det är inte hostan som retar mig mest. För det som retar mig mest är att vara sjuk och inte ha tid att vara hemma för att bli frisk. Men nu så ska det kanske gå! Finns många andra saker som retar mig, hela tiden. Saker som jag inte borde höra, se eller känna, så otrolig förvirrad och det är så mycket som förändras i mitt liv just nu och jag vet inte vart jag står eller vad jag ska göra. Vilka känslor är sanna och vilka är inte det?
Det är endast ett par få dagar kvar och sen försvinner endel föralltid medan endel alltid kommer stanna.



"Det är konstigt – jag känner mig så otroligt mycket därifrån,
men jag känner mig inte hemma där"

Just nu ...




Just nu sitter jag i grafsalen, har haft min sista graflektion någonsin(!).
Känns lite smått sorgligt, här har jag ändå spenderat mest tid under mina tre år här.
Idag har vi fikat, Jim har fått blomma och godis, vi har redovisat slutprojektet och tagit gruppfoto.
Det har även diskuterats en massa kring studenten idag, som vanligt. Många blandade känslor inför den dagen. Men mest av allt ska det bli skönt, jätteskönt. Jag är så trött på läxor, prov, krav, stress, stress, stress, magsår och stress. Jag har inte riktigt förståt att det är slut sen, när vi har sprungit ut från Oscariahallen så är allt slut, aldrig kommer jag sitta här igen, inte på riktigt, kan finnas en chans att man kommer hit och hälsar på.

En och en halv vecka kvar! Det är inte många timmar till som ska spenderas här.

  • Tisdag-heldag
  • Onsdag-Naturkunskap, sen klassfest i stadsparken
  • Torsdag-Ledig
  • Fredag-Ledig
  • Lördag-Helg
  • Söndag-Helg
  • Måndag-Ledig, avslutningsmiddag på kvällen
  • Tisdag-Ledig
  • Onsdag-Vi-kampen!
  • Torsdag-STUDENTEN!

Ska knalla upp till stadsbiblioteket så snart som Rebecca är klar, sen bär det av hemmåt!

så lite röst men så många ord

jag är så sjukt hes. jag förstår inte att jag har någon röst kvar, gårdagen bestod av två redovisningar, multimedia och illustration, på kvällen åkte jag in till emelies vän erika för lite förfest. vi drog till klaras och efter en timme i kö så beslutade vi oss för att gå till picters istället. där blev vi uppraggade av 30+, mindre kul. träffade frulle, slegg och johan på burger king och det sedan bar det hem till slegg där vi kollade på två avsnitt av sanningens ögonblick. haha. med en ömmande hals, oborstade tänder och två pojkar bredvid mig försökte jag somna i en dubbelsäng som tydligen inte var stor nog för oss alla tre och jag fick tio centimeter att sova på, så jag flyttade över till soffan och hann sova några timmar innan mamma slutade jobbet klockan sju. åkte hem och sov bort halva dagen.

idag försöker jag spara på min röst och är sjukt osocial, har tittat på åtta avsnitt scrubs sammanlagt, solat och läst början av pojken som kallades det. har även fått i mig en popcornspåse och slängt ihop en rulltårta till morgondagen.

blir inget eurovisiontittande för mig inte, jag tycker det är lite överskattat och jag blir mest bitter när jag tittar på det + att jag avskyr schlagermusik. så jag ska nog pallra mig till badrummet för att borsta tänderna och sen bär det av till sängen för ett par timmars sömn och lite gos med prillan.

you had time

i några dagar har jag gått runt och funderat på hur jag ska göra i sommar och hur det ska bli om jag inte har något jobb och sådär. så jag hade tänkt att ringa till distributionstjänst och höra om det var någon som skulle ha lite semester. men jag har inte tagit mig tid att göra det och hoppats lite på att jobben ska komma till mig istället, och så gör dom det. på bussen hem idag ringde det, okänt nummer, jeanette på distributionstjänst. hon hade massa att berätta och ordna med.

så nu är min sommar helt uppbokad nästan. den kommer se ut ungefär såhär:
23- studentvecka
24- roadtrip
25- ledigt, hoppas att kunna ta mig till barcelona, någon som vill hänga på kanske?
26- introduktion på maggans tur, mån-fre, ledig lör och jobbar sön.
27-30- marie ledig och jag jobbar ALLA dagarna (eg. nätter)
31-32- maggans tur mån-fre, ledig lör och jobbar sön.
33-... tomt, inget planerat, mer än min söndagstjänst.

så, jag kommer jobba v. 26-32, i princip alla dagar, kommer inte kunna åka någonstans eller dricka någonting alkoholhaltigt på hela sommaren, inte ens ett glas till maten. men å andra sidan har jag jobb och kommer få pengar, så jag är glad ändå och det är helt klart värt det!



så det blev en bra dag idag!

You are a china shop
And I am a bull
You are really good food And I am full
I guess everything is timing
I guess everything's been said
So I am coming home with an empty head

nu var det klippt



Salong huvudsaken och Emelie har fixat min nya frilla, jag är jättenöjd och det kommer antagligen inte se lika bra ut imorgon när jag ska fixa till det själv. Nu ska det bara färgas, sen är jag redo att ta studenten!
Om precis två veckor och en halvtimme så springer vi ut från Oscariahallen!

misslyckat försök.

jag har fått för mig att vi skulle fika imorgon på graf, ingen vet riktigt säkert. så jag slängde ihop en kladdkaka, dubbel sats för bättre resultat.. trodde jag. haha. nog för att den vart kladdig och så, men det rasade i bitar när jag skulle lägga över den i en burk. rädda det som räddas kan, jag gjorde bitar av det som gick, haha. men jag blir inte ledsen om ingen vill äta det imorgon, för då får jag allt för mig själv. haha.

hursomhelst så har jag bokat klipptid till imorgon, det är behövligt. som vanligt vet jag inte hur jag ska göra och kommer antagligen ge frisören ganska fria händer, som vanligt^^

jag borde verkligen sova nu, men jag har börjat byta låtar på mobilen, har tröttnat lite smått på det jag hade. så det kommer ta lite tid. men jag har ju lite sovmorgon imorgon, så jag är glad!


"sitter här så ensam, mina vänner har gått ut.."

nej! inte nu! jag har inte tid att bli sjuk. det är helt sjukt att man inte har tid att vara sjuk, man kan inte vara hemma en enda dag för då missar man så sjukt mycket. men nästa vecka efter tisdag ska jag bli frisk om jag inte hinner bli det tidigare, haha.

studiebesök på eon idag, fick en snygg souvenir, var uppe på taket och såg ända till kvarntorpshögen. det var trevligt och intressant och jag fick MVG i naturkunskap, inte helt fel!

nötterna sara och anna var på ica och köpte nötter idag innan bussen, så nu tänker jag äta dom och plugga litegranna.

jag tycker att ni ska se den här, helt sjukt bra


nattinatti

åh, halsen gör ondare och ondare. jag har inte tid att bli sjuk! herre jössen det är ju bara dryga två veckor kvar, jag måste ju vara frisk då. det bästa vore om det kunde bryta ut på typ söndag, det gör inte så mycket, för då har jag inget kvar att göra.

jag funderar starkt på att sova nu, sova bort förkylningen och vara pigg imorgon bitti när vi ska till e:on och allt. haha

igår natt när jag var klar med svenska arbetet så skickade jag det till min mamma som jobbade natt, hon läste det nyss och jag fick ett gulligt mail tillbaka. hihi

"Hej! har läst ditt arbete och det är mkt bra skrivet. Du förmedlar verkligen hur du själv känner för lars musik och hur texterna har påverkat/påverkar dig samtidigt som vi får veta lite fakta om honnom som musiker. Du har fångat hans själ och förmedlat den till oss som inte är hängivna beundrare. Jag får börja lyssna på texterna. Inte visste jag att du hade en så djup sida av dig( jo det visste jag). Även om jag inte säger det så ofta tycker jag att du är en fantastiskt go och rar tjej. Ha det bra vi ses i morgon nu skall jag gå och rädda liv. Puss och kram mamma. "

Hon är söt hon!

mumumumultimedia

Nu är allt snart klart, helt skönt. Svenskan är färdig, inlämnad och redovisad. Hemsidan på multimedian har tagit form och är navigerbar, har dock en flashfilm som måste göras och jag kommer inte ihåg hur man gör, ICKE BRA.

Nu är det religionen tills imorgon och sen illustration till fredagen, måste göra en seriestrip eller en bildberättelse. Jag kan ju inte teckna, suck!

kanske ska ta och fara hemmåt, för det verkar inte bli mer gjort just nu.

två veckor och två dagar kvar, shiet!

Pluggeliplugg

Året var 1992, jag var då endast tre år och Lars Winnerbäck 16. Det året skrev han sin första låt, nån annan, samma år brände han upp radhusets övervåning när han somnade ifrån ett ljus. Året efter, tredje februari, brann mitt och min familjs hus ner på Smedjegatan i Pålsboda. Men det kom att dröja flera år innan jag hörde honom överhuvudettaget...



 Första raderna på mitt nyss påbörjade svenskaarbete, har inte kommit så mycket längre och det kommer det antagligen inte göra förrän jag inser att det är några få timmar kvar tills jag ska gå upp. Det är då pressen kommer och det är då jag kan prestera. Tyvärr, förhoppningsvis slutar det bra.
 

"Och jag kunde ha gett vad som helst
för att höra den tanken
men själv låg jag tyst i min säng och så frälst
av den farliga branten.
(Jag liksom föll över kanten)"

Nämen

nu kan jag inte sova, såg att det kommit två nya andra avenyn avsnitt idag, jag som trodde det var säsongsavslutning förra söndagen, men IKKE. nu blir det 1 timmes tittande, SEN sova! :D

Time to say goodnight

Kalorierna jag tappade på joggingrundan på 2,5 km kompenserade jag ganska snart med chokladtoppar och kärleksmums, inte helt fel.Har skrivit en mening på mitt svenska arbete och stödorden till religionsarbetet om Bahai. Nu borde jag ta mig i kragen och lägga mig, så jag orkar upp imorgon, psykologi kl. 08.00. Alltid lika skabbig på måndagmorgnar står jag och väntar på lektionen i korridoren, samtidigt springer det fräscha idrottare och frisörer förbi och fläktar med ett gott doftande hår. HA! Alltid lika kul. Men jag mår inte dåligt för det, man måste vara skabbig någon dag för att kunna vara lite fräschare andra dagar.

Får lite ångest när jag tänker på nationella engelska provet som vi antagligen får tillbaka imorgon. Kommer antagligen stå ett stort fett IG i nedersta högra hörnet. GOSH!

Nu ska jag nog gå och borsta tänderna, ett litet steg i rätt riktning!

tjutande vindrutetorkare

min natt bestod av en stor förvirring när alarmet ringde, jag hade drömt att klockan på min mobil gick fel och fick smått panik när jag inte hade någon annan klocka att titta på. jag trodde jag försovit mig, men som tur hade jag inte det. natten gick bra, jag tävlade mot mig själv i trapphusen, var tvungen att hinna dela ut alla tidningarna innan jag gick ut genom dörren, fantiserade ihop vad personen i lägenheten hette och vad han/hon hade för sig just då. jag lyssnade på vaken med P3/P4 och hörde samma nyheter tre gånger, vindrutetorkarna fick fnatt och tjöt jättehögt och gick inte att stänga av och jag bara skrattade. radion spelade en salig blandning av bonka bäver, kate nash, black jack och metallica, helt kul.

idag har jag försökt lära mig äta havregrynsgröt, eftersom det ska vara en bra start på dagen, packat och nu sitter jag här och sitter. ska till mamma senare och då ska jag sätta igång med pluggandet, sen har jag (tyvärr) lovat mamma att jag ska följa med ut och springa även idag. haha. hurtigt!

i won't stand in your way
let your hatred grow
and she'll scream
and she'll shout
and she'll pray
and she had a name
yeah she had a name

boring

Om ni undrar varför jag helt plötsligt bloggar så mycket så är det för att jag ska bli nya blondinbella or NOT. Nej det är för att jag har så sjukt tråkigt och vet inte vad jag ska hitta på. Jag vet dock vad jag borde göra.(plugga). Har inte så stor lust att jobba inatt, är dock tvungen, kanske inte läge att strunta i det 4 timmar innan man börjar, haha. Det är helt okej när man väl är där och ska börja, men nu känns det bara tungt och tråkigt och det förstör varenda lördagskväll eftersom man blir så bunden. Måste sova några timmar innan man börjar, vilken betyder runt 22-23 och det är snart. Jag är jättesugen på att umgås med folk och kanske ta en cider, men icke! Jag ska köra bil i 3 timmar. Tidningen framför allt!

Men jag ska kanske vara glad att jag har något jobb, annars hade jag varit luspank och arbetslös efter studenten. Nu kommer jag iallafall få 1600 i månaden, vilket är helt okej! Men det vore inte fel att ha ett välbetalt jobb, bara över sommaren för att kunna hamstra pengar. Så jag kan flytta från Pålsboda i höst. Det vore inte helt fel!

Dags att tänka på refrängen kanske? Får se om jag orkar lägga mig nu, får kanske bli lite sudoku-lösande först, det är lagom nivå just nu, bra innan man ska sova.

Eerie whispers trapped beneath my pillow
Won't let me sleep, your memories
I know you're in this room, Im sure I heard you sigh
Floating in-between where our worlds collide

well done

Jag har varit mycket duktig idag. Jag sov ut ordentligt(vilket jag verkligen förtjänade), skrev klart mitt psykologiarbete och sen sprang jag och mamma spåret. Så nu är det bara svenska, religion, illustration, grafisk kommunikation och illustration kvar. yey!

Ikväll blir det tacos och kanske lite plugg, innan jag ska sova och jobba och sova igen.
Jag vill åka härifrån ett tag, ta semester från Pålsboda, alla problem och stressen. Men jag får väl stå ut till raodtripen, det kommer bli en helt galen vecka!

Nu ska jag nog manövrera till duschen, sen blir det nog myskläder!


"he was twentietwo unemployed with a perfect smile,
on his way to paris, no i never asked why.
his english was as bad as mine,
but i will remember those hours for the rest of my days"



rent a tent

Även fast det spöregnar ute blev jag helt sjukt sugen på att tälta. Jag saknar ljudet av naturen, dragkedje och sovsäcksprassel. Jag saknar nästan de irriterande myggorna. haha.

Jag LÄNGTAR till roadtripen!

tom blick och dåliga ursäkter

jag sitter på sängkanten och stirrar rakt ut, utan att fundera på något speciellt. jag hittar på ursäkter för att slippa plugga och göra allt det andra tråkiga i vardagen. ingen ork, ingen inspiration och ingen kreativitet. inte helt okej nu när det bara är tre veckor kvar, åtta dagar i skolan tills betygen sätts. jag vill vara pigg och alert och göra alla mina uppgifter jag borde. hur gör alla andra för att klara av det? det ända jag klarar av för tillfället är att lösa suduko och lyssna på musik. inget mer ansträngande.

ge mig energi och lite positivt tänkande, nu! bums!

Snap

Imorse var jag glad, inte av någon speciel anledning, bara glad. Sen hade jag nationellt prov i engelska B, då blev jag bitter, för det var svårt. Nu sitter jag här och försöker arbeta på graf, det går inte så bra när programmen stänger och allt försvinner. Bittert. Jag och Rebecca tog iallafall en paus förut, i cafeterian, två riskakor, två digestive och en banan, det är sånt man behöver en bitter eftermiddag.

Har annars haft en trevlig vecka, måndagen spenderades ute i Lövsätter, där planerade vi våran Roadtrip, åt MASSA brago-kex och videobloggade. Jag hade inga lektioner i tisdags så jag, Rebecca och Maria åkte till Marieberg och sen gick vi på stan och åt på Rosalis, mycket bra och fin dag. Igår så hade jag naturkunskapsprov och efter det undersökte Överläkaren Näsman(han heter helt seriöst så, jättekul!) min täppta näsa och gav mig recept på kortisonnässpray, så nu har jag snart ett eget apotek hemma.

Idag vill jag helst gå på Annikas och de övriga Karroelevernas vernissage, men det hinns inte med. Har psykologiarbete, svenskaarbete och religionsarbete till mån, tis och ons nästa vecka. Sen ska alla slutprojekt i graf, illustration och multimedia vara helt klara och redovisningsbara nästa vecka. Hur har de planerat egentligen? Jag är sjukt stressad.

MEN det är bara 3 veckor, exakt, till studenten, jag ska klara det och jag ska kämpa nu, 27:e sätts betygen och då kan jag äntligen pusta ut.

Ingen som vill ge mig ett jobb eller kanske bara vill försörja mig i något/några år?

Viciously, she sleeps
Walks along her lonely beat
She trips, falls into it all
And I wish I bite my lip and crawl up
Away from you my little one
Oh'm you my little one

tänk om

tänk om man såg ut som melissa horn och hade en man som lars winnerbäck.
tänk om man hade en så ljuv stämma och så många kloka ord.
tänk om.
tänk om man kunde utrycka sin känslor i toner och texter.
tänk om man kunde påverka så många människor genom att berätta med musik.
tänk om.
tänk om man vore lika bra.
tänk om man hade en famn som din.
tänk om.

det kommer aldrig finnas något som heter rätt tid, rätt plats

är det okej att önska bort folk för en liten stund? jag gör det just nu, oavsett vad som tycks om det.

allting har helt plötsligt blivit lite jobbigare, äckligare, konstigare och svårare att bearbeta. om jag var låtskrivare hade jag utan problem skrivit låtar till en helt ny platta. men nu är jag inte det, så jag behåller det inom mig. man skulle kunna jämnföra min tankeverksamhet med en motorväg. bilar och långtradare har krockat, alla ringer 112 men ingen kommer fram till larmcentralen, ingen vet vad som hänt och ingen vet vad som kommer hända. alla är medvetslösa och skadade, men än har ingen dött. men jag hoppas att vissa tankar kunde dö... och vissa känslor.

nu ska jag sova, så jag orkar gå upp imorgon. psykologi, engelska och grafisk kommunikation.
skolan ger mig ångest. men nu är det inte långt kvar!